krämig kyckling, serveras till pasta!
Igår visste jag inte riktigt om vad man skulle äta hemma men jag valde mellan kyckling och pasta carbonara, så då då blev det en kombo med en pasta carbonara gjort på kyckling istället för skinka eller bacon. Det gick snabbt och det var enkelt och det gick hem hos dom som åt maten! receptet som jag har räcker till tre personer så om ni är många så tänk på att höjja mängden!re
Detta behöver du ha:
300g kyckling
1 msk olja, som du steker kycklingen i
2 dl grädde
4 vitlöksklyftor
1 Chili (medelstor)
basilika salt och peppar
Pasta
Så här gör du:
1.) koka upp vatten till pastan samtidigt som det kokas upp så skär du kycklingen i lagom stora bitar ( du känner efter själv hur du vill dela kycklingen.)
2.) stek kycklingen i oljan ( jag använde mig av en oliv olja som jag hade smaksatt med i höstas för en finare smak på köttet)
3.) hacka vitlöken och chilin
4.) när kycklingen har fått en fin gyllenbrun färg så kryddar du med salt och peppar steker köttet tillsammans med chili och vitlöken för smaken skull, när pastan är färdig så häller du i grädden, häll i basilikan innan grädden hinner tjockna till en sås.
5.) maten är färdig när grädden har blivit till en tjock sås.